De Indiana training vormt een goede basis voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met organiseren, plannen en realiseren. Als men met de geleerde vaardigheden de praktijk ingaat, komen er vaak vragen op, onverwachte situaties. Dan kan het prettig zijn hierover te spreken met een ervaren projectleider.

De Indiana Methode biedt hiervoor job-trainingstrajecten aan. Afhankelijk van de ervaring en vraag van de trainee wordt gekozen voor een meer resultaatgerichte of mentor stijl. Bij de resultaatgerichte job-training wordt concrete adviezen gegeven, technieken aangeleerd om het optreden te verbeteren. De mentor aanpak gaat uit van de eigen stijl en vaardigheden van de trainee om deze door vragen en spiegeling op een hoger niveau te brengen.

Bij de job-training wordt gebruik gemaakt van de Hargrove methode. Deze methode waarborgt dat het job-training traject geen vrijblijvend ‘praat uurtje’ is, maar dat in 10 of 12 bijeenkomsten daadwerkelijk resultaat behaald wordt. In een aantal rondes bereikt de trainee steeds een diepere laag van inzicht in zijn of haar wensen en blokkades.